Стъжни му се животът! Уволнен от САЩ, Бойко Борисов отива на съд в Европа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Черни облаци надвиснаха над Бойко Борисов по-малко от месец до парламентарните избори!

Ужасът за Бойко Борисов не стихва, а става все по-голям. След многобройните сигнали за корупция в България, отправени от евродепутата Елена Йончева, най-после някои инстанции в чужбина прогледнаха. Става въпрос за САЩ и ЕС, които мнозина считат, че държат Борисов на власт вече над десетилетие.

По всичко личи обаче, че тези времена са отминали. За това свидетелстват изявления и не само, идващи от чужбина.

Краят на Борисов идва от чужбина

В Америка двама сенатори обявиха в интернет, че в България се вихри системно погазване на върховенството на закона. Боб Менендес и Джим Риш призовават българското правителство да се придържа към закона и да не участва в корупционни сделки, съобщи Нова телевизия.

С тези свои думи двамата намекват, че в България има огромна корупция по най-високите етажи на властта. Според американски анализатори това значи край на добрите отношения между САЩ и България при това правителство. Това от своя страна пък най-вероятно ще доведе до смяна на Бойко Борисов и ГЕРБ.

По-страшното за Борисов обаче предстои. Прокурор номер едно на ЕС Лаура Кьовеши съобщи официално, че стартира разследване за корупция в България, писа Pro4eti.eu. Това означава, че българският премиер и целият му екип са заплашени от Европейския съд. Ако се намерят доказателства срещу тях, ги грозят дълги присъди.

„Разследваме всички престъпления от организираната престъпност в държавите – членки на ЕС. Разследването е на всички хора с власт и е независимо, води се от независими прокурори. Нямаме политически стълб зад гърба си. Бъдете сигурни, че скоро ще има наказани.“ – казва Кьовеши в интервю за Би Би Си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар