Стъки взел и от МОН 35 400 лева по научна европрограма, отчели ги като медиен бюджет

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ММА-боецът организирал с парите турнир в петзвезден хотел

Наред с 1,019-те млн. лв. от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката също е подпомогнало председателя на Българската федерация по ММА (смесени бойни изкуства) Станислав Недков – Стъки. Това се е случило по европейската научно-образователна програма „Еразъм +“ за финансиране на първенство по ММА в петзвезден хотел, съобщава „19 минути“.

В държава, където насилието сред децата и младежите е възлов проблем на образователната и социалната система, европейската агенция на Министерството на образованието и науката финансира кървав спорт, гневят се от „19 минути“. Центърът за развитие на човешките ресурси дори е вписан като партньор на европейското първенство по ММА. И това с медийния бюджет на агенцията, наричан още „мерки за информация и публичност” в размер 29 500 лв. без ДДС или 35 400 лева, допълват от изданието.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Трябва да се знае, че организаторът на събитието – Българската федерация по ММА, е щедро финансирана с 6-цифрена сума годишно от Министерството на младежта и спорта, което отделно дава и пари за домакинства на организациите, привлекли световни и европейски първенства.

Поради липсата на същински медиен бюджет никой така и не е разбрал, че Европейската програма „Еразъм +“ стана на 30 години тази есен, пишат от „19 минути“. Това говорят и числата – според представително социологическо проучване сред най-информираната част на обществото: представители на институциите, на образователната общност, на медиите и на работодателите – 2/3 от директните потребители на програмата не знаят какво всъщност прави тя, не знаят за конкретни нейни проекти. Нито за европейското първенство по ММА.

Въпреки това всеки 3-те дни на първенството по смесени бойни изкуства е излязъл на данъкоплатеца по 12 000 лева от неговите програмни пари именно за популяризиране. В допълнение към това, вместо в спортна зала, каквато можеше да се получи безплатно по линия на спортното министерство, въпросният шампионат се състоя в петзвезден хотел, възмущават се още от „19 минути“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар