Стъки тъпото от ГЕРБ: Веднага оставка за цензора Бойко Рашков!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силовият вицепремиер и министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков поиска известните тв водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев да бъдат уволнени от БТВ заради въпросите, които са му задали в ефир.

Това се случва в държава от ЕС и НАТО, издигнала принципите на либерализма и свободата на словото като водещи. Това пишат от Консервативно-патриотично движение, чийто членове са Станислав Недков – Стъки, Недялко Недялков, Юлий Москов за медиите.

Ето писмото без редакторска намеса:

Човекът, одарен с най-много репресивна власт и възможности по силата на професионалните си задължения, размахва пръст на журналисти, недоволен от поставени от тях въпроси.
Консервативно-патриотичното движение (КПД) възразява остро срещу посегателството над независимостта на медиите и намесата в редакционната им политика от страна на висш държавен служител.

Настояваме за оставката на г-н Бойко Рашков, който в последните дни свърза името си и с безпринципни уволнения на висши офицери от ръководството на МВР с дългогодишен опит и авторитет в системата.

Призоваваме принципала на служебното правителство – президента Румен Радев, да влезе в пълномощията си на обединител на нацията и гарант за демокрация и да изтегли от кабинета изживяващия се като цензор вътрешен министър.

КПД ще изпрати сигнали до посланиците на държавите от ЕС, както и до „Репортери без граници“ за поведението и заплахите на г-н Бойко Рашков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар