Стюардесите – лицето на авиационната индустрия, често носят шалове около врата си, но защо – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стюардесите – лицето на авиационната индустрия, често носят шалове около врата си, което е не само част от фирмения им стил, но има и дълбоки исторически корени.

От 60-те години на миналия век шаловете са включени в облеклото на стюардесите. Оттогава те се превръщат в неразделна част от униформата на красавиците, символ на елегантност и професионализъм, пише БЛИЦ.

Шалът за врата на стюардесата има няколко функции. На първо място, той не е предназначен да акцентира или украсява изображението, а да предпазва от дим в случай на авария на борда.

Но аксесоарът има и естетическа функция: шалът може да се използва като лента за глава и помага на стюардесите да създадат хармоничен образ, изглаждайки контраста между яркия грим на лицето и цвета на врата.

Шалът също е важен елемент от корпоративния стил на авиокомпанията. Може да бъде украсен с определени цветове или шарки, което насърчава разпознаването на марката и създава определени асоциации сред пътниците.

За да гарантират, че шаловете винаги изглеждат спретнати, стюардесите обръщат специално внимание на грижата за тях. Един изненадващ съвет от стюардесите е да напръскате лак за коса по ъглите на шала и да го изгладите, за да запази формата си.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар