Суеверия за 29 февруари | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че самият Високосен ден не е свързан с широк спектър от суеверия, някои хора вярват, че събитията на 29 февруари могат да имат специално значение или да имат уникални последици.

Суеверия за 29 февруари
 © istockphoto.com

Ето няколко суеверия или вярвания, свързани с 29 февруари:

 

1.Нещастие във високосната година

 

В някои култури има суеверие, което счита високосната година и по-специално високосния ден за време на лош късмет или нещастие. Препоръчително е да избягвате големи промени в живота или решения през това време.

 

2.Брак и високосна година

 

Традицията жените да предлагат брак на мъжете на високосния ден понякога е заобиколена от суеверие, че мъжете, които отхвърлят предложението, могат да бъдат изправени пред лош късмет. Това добавя допълнителен слой значение към предложенията за брак на този ден. Съществуват и вярвания, че сключването на брак на 29 февруари носи специални благословии или предизвикателства за съюза.

 

Защо има високосни години и какви традиции пораждат те? >>>

 

Добави описание

 

3.Суеверия за раждане и смърт

 

Някои култури вярват, че да се родиш или умреш на високосния ден се смята за нещо специално или пък за нещастие. “Leaplings” или индивиди, родени на 29 февруари, може да се сблъскат с различни културни вярвания относно рождената си дата. В някои култури вярват, че бебетата на високосната година притежават специални или магически сили поради рядката дата на тяхното раждане. Това може да включва всичко – от късмет до повишено чувство за интуиция. В други култури пък смятат, че родените на 29 февруари живеят по-дълго. 

 

4.Предсказания за високосната година

 

Съществуват поверия, според които времето на 29 февруари може да предскаже времето за предстоящото лято. Например „Ако високосният ден е бурен и дъждовен, лятото ще бъде изобилно“.

 

Годината в Етиопия продължава 13 месеца >>>

 

Добави описание

 

5.Висосна година и суеверия в селското стопанство

 

Някои селскостопански суеверия са свързани с високосната година, предполагайки, че посевите, засадени на този ден, може да имат уникална съдба или че годината може да е особено добра или лоша за земеделие.

 

Важно е да се отбележи, че тези суеверия не са общоприети и могат да варират в различните култури и региони. Много хора гледат на Високосния ден като на нещо забавно и го използват като възможност за устройване празненства, вместо да го свързват със суеверия. 

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар