Сутринта Цветанов натопи Борисов, следобед го и излъга

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов тази сутрин си изми в ефира на bTV ръцете с премиера Борисов. Въпреки че от Мюнхен министър-председателят се опита да ни убеди в еманципацията на депутатите от ГЕРБ и свободата да взимат самостоятелно решения, днес Цветанов го опроверга, като съобщи: „Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение – за да знае какво се случва“.

Борисов знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс, твърди Цветан Цветанов, като изтъкна, че за всичко били виновни БСП, ГЕРБ само искали да спасят от провал работата на парламента.

Цветанов оправда молбите си към ДСП за осигуряване на парламентарен кворум така: „Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално – да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите.”

По думите му това е била причината да подкрепят исканията на ДПС за преференциите, те да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс.

Как Цветанов натопи Борисов?

Сутринта Цветан Цветанов обяснява, че постоянно информира премиерът какво се случва, когато отсъства по важните парламентарни въпроси. Като заявява, че Борисов е знаел за сделката с ДПС за преференциите, от което се подразбира, че премиерът е нямал нищо против да бъде вдигнат преференциалния праг. Вероятно пред него това е представено като ултиматум от ДПС към ГЕРБ, като в замяна от Движението им осигурят кворум в залата.

Кой кого лъже?

В следобедните часове днес, в предаването “Плюс-Минус” по “Нова”, депутатът от ДПС Рамадан Аталай беше категоричен: “ДПС не е договаряло с Цветанов отмяната на преференциите. Никога в мое присъствие с г-н Цветанов не е говорено за преференции. ГЕРБ явно имат вътрешни недоразумения между Цветанов и Борисов“.

По думите му, когато зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил в стаята на ДПС в деня на гласуването на Изборния кодекс, с молба да се регистрират за кворума, разговорът е бил за машинното гласуване и за ЦИК, а не за преференциите. А

“Цветанов не намери доблест да признае, че разговорът в стаята на ДПС беше за машинното гласуване и за ЦИК, а не за преференциите“, подчерта Аталай.

След тежките обвинения срещу Цветан Цветанов от страната на Рамадан Аталай, в  предаването на Цветанка Ризова “Лице в лице” по bTV друг депутат от ДПС – Хамид Хамид, потвърди същата версия.

Ето как Хамид Хамид нацепи Цветан Цветанов: “Дойдоха в стаята ни и помолиха да настояваме да не бъда сменян съставът на настоящата ЦИК. Някой е подвел премиера, че сме искали в замяна ГЕРБ да подкрепи предложението ни за преференциалния вот”.

Има ли напрежение между Борисов и Цветанов преди тежките избори за европарламент и заблуждаван ли е първият човек в ГЕРБ от втория човек в ГЕРБ, предстои да разберем.

Либерта.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар