Схемата: ГЕРБ влизат, за да вържат кворума, ДПС излизат, за да стигнат гласовете на ИТН и БСП…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Схемата на Сараите, за избор на правителство, и за фактическо “приватизиране” на протеста, чрез “Има Такъв Народ”, е вече ясна.

Това ще стане като на едното крило на мафията – ГЕРБ, е възложено да осигури кворума, с което да изключи подобна съпротива от опозицията – ДБ и “Изправи се”. Борисов вече обяви, че ще влязат в зала, и ще гласуват “Против”.

Самото гласуване обаче е без значение, по-важното е, че с депутатите от ГЕРБ се осигурява кворум, т.е. заседание ще има.

Следва обаче другата част от схемата – как да мине кабинетът с по-ниско мнозинство. Това ще стане като групата на ДПС отсъства, заедно с неколцина депутати от ГЕРБ, може би и такива от колебаещите се от “Изправи се”. Целта е кворумът да не задмине 201 души.

Тогава гласовете на ИТН и БСП ще могат да изберат кабинет – те са общо 101.

ДПС има 29 депутати, а ГЕРБ могат спокойно да жертват 7, без да провалят кворума. Стават общо 36. Ще им трябват не повече от 3 други “липсващи” от хората на Мая или от ДБ. Ако допуснем, че ДБ удържат на дисциплината, то в “Изправи се” ситуацията е доста разнородна, и всичко е възможно.

На страната на мафията е още един организационен момент. Ако ДБ и “Изправи се” се регистрират, то тогава ГЕРБ може да извади въпросните 3 депутати от своите, и така да свали кворума. Ако ли пък опозицията не се регистрира, тогава става още по-лесно – регистрирани само ИТН, БСП и ГЕРБ, правят 164 депутати. И всичко минава “от раз” със 101 гласа “За” и 63 “Против” – театрално изиграни от хората на Бойко…

Доган е пресметнал всичко, единствената въпросителна е при подобна подмяна (ИТН са изцяло протестен вот), какво ще се случи на улицата пред Парламента…

 

Добри Божилов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар