Събират дарения във Фейсбук за гаранцията на Иванчева, нямала пари

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Титуляр на сметката е майка ѝ Любка.

Кметицата обаче остава в ареста, чак след месеци може да поиска мярката ѝ да се преразгледа

Дарителска сметка за събиране на средства за гаранцията на кметицата на столичния район “Младост”

Десислава Иванчева пуснаха нейни близки във фейсбук.

“Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието. Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, като и за средства за гаранция”, пише в призива, публикуван във фейсбук страницата на Иванчева.

Инициаторите обясняват, че тъй като към момента няма яснота за точната сума, ако събраните средства надхвърлят нуждите за съдебни разходи и гаранция, те ще бъдат дарени за благотворителни каузи.

Майката на Десислава Иванчева е титуляр на сметката, която е посочена във фейсбук страницата ѝ.

Любка Иванчева е родена през 1942 г. и живее в “Младост”. След като дъщеря ѝ беше избрана за кмет на района, тя прехвърли на нея фирмата си за транспортни услуги.

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на “Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани на 17 април.

В колата на дамите бяха открити 56 хил. евро, а 14 хил. – у посредника Дюлгеров. Според прокуратурата парите са искани и дадени от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде публикувано уведомление до заинтересовани страни във връзка с негов строеж в местността Камбаните.

Две инстанции на съда оставиха Иванчева в ареста. Тя ще може да поиска да я освободят под парична гаранция едва когато има нови обстоятелства по разследването. Това вероятно ще се случи след няколко месеца. / 24 Часа

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар