Събират пари, лекарства и консерви за останалите без дом животни в Турция – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Неправителствена организация обяви кампания за животните, пострадали и останали бездомни след трусовете в Турция. Те се нуждаят от лечение и грижи. За това информира Ивелина Недкова от страницата на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak.

Тя разказва, че заедно с Фондация “Спасение Кърджали” е в контакт с една от най-активните организации в Турция – HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu), която помага на хора и животни.

“Имат изградени две палатки – едната за хора, другата за животни, извадени из под руините. На място са и ветеринарни лекари. Извършват се прегледи, а при нужда и спешни операции на пострадали кучета и котки”, разказва Ивелина Недкова.

В Турция имат спешна нужда от лекарства – и за хора, и за животни. Това, което трябва на първо време: рингер, глюкоза, латексови ръкавици, превързочни материали, антибиотици за кучета и котки, обезболяващи за кучета и котки, подложки (пелени за еднократна употреба 60/60 или 60/90), храна за кучета, котки, птици – по възможност малки пакети и консерви, котешка тоалетна – пясък, клетки за кучета и котки.

Дарения ще се събират в Казанлък до понеделник 13 февруари 2023 г. включително.

Обявена е и дарителска сметка за  закупуване на някои специфични ветеринарни лекарства, а също и за гориво, за да бъдат закарани даренията на място.

IBAN: BG41FINV91501216131262

BIC:FINVBGSF Първа Инвестиционна банка

Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak или PayPal : [email protected]

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар