Съвети за родители според зодията на детето

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една ли има човек, който да не потвърди, че да бъдеш родител, е изключително отговорна, но и сложна задача. Всяко дете е различно и има нужда от подход, съобразен с неговата индивидуалност. Астрологията може да помогне с някои съвети по отношение отглеждането на дете, съобразени с неговата зодия.

Съвети за родители според зодията на детето
 © iStock

Овен

Като „бебето на зодиака“ детето Овен не може да приеме „не“ за отговор. Въпреки това в него се крие и един скрит дипломат. Децата със зодия Овен обикновено са енергични, смели и обичат да определят правилата. Те се радват, когато получават награди и комплименти. Освен това децата със зодия Овен жадуват за аплодисменти и това да бъдат оценявани високо.

Телец

Децата Телци са методични и креативни, както и имат силна воля. Те са меки и любвеобилни, но това не означава, че не могат да избухват. Препоръчително е да канализирате енергията на детето Телец с повече игри на закрито, защото по този начин ще насърчите тяхната креативност. Детето със зодия Телец ще бъде изпитание за родители, които нямат търпение. Не на последно място – прегръщайте и докосвайте детето Телец, защото това му дава чувство за сигурност и топлина.

Близнаци

Децата Близнаци се справят добре, когато трябва да вършат повече от едно нещо наведнъж, така че не забравяйте да тренирате тази тяхна черта. Детето със зодия Близнаци обича да говори и да се среща с други неща. Поощрявайте неговото желание да усвоява много нови знания, като му купувате книги и играете на игри, които стимулират ума.

Добави описание

Рак

За децата Раци е много подходящо да бъдат записвани на спорт от ранна възраст, защото това ще им помогне да излязат от „черупката си“. Плуването е чудесен вариант, все пак зодия Рак е водна. Имайте предвид, че детето Рак не обича да бъде в центъра на вниманието и предпочита да е само, когато върши своите задачи. Много често то е срамежливо. Децата Раци също така имат нужда от емоционална нежност и от това да се чувстват защитени. Срещите с бабите и дядовците им носят радост.

Лъв

Единственото нещо, което родителите на дете със зодия Лъв трябва да запомнят, е да не оказват натиск върху него. Детето Лъв има меко сърце и ще се справя по-добре, когато е женено и насърчавано повече, но по един любящ начин. Няколко мотивиращи думи са достатъчни на децата Лъв да преследват мечтата си, защото самите те имат силно желание да са първи и успешни. Каквато и креативна дарба да притежава детето Лъв, помогнете му да я развие.

Дева

Детето Дева обича да помага на останалите, но също така и да контролира ситуацията. Детето със зодия Дева е умно и е хубаво да поощрявате желанието му да учи нови неща. Когато се чувства непълноценно обаче, детето Дева може да се затвори в „черупката си“. Имат нужда от постоянна любов, разбиране и прегръдки. Децата Деви имат умение да разрешават спорове ефективно, което ще им бъде полезно и като възрастни.

Добави описание

Везни

Родители на деца със зодия Везни могат да въздъхнат с облекчение, защото тези малчугани се справят добре с подреждането на вещите и играчките си. Освен това децата Везни са много социални и балансирани. Въпреки това поставяйте ясни правила като родители и най-вече обяснете на детето, че не трябва да бъде прекалено доверчиво с хора, които не познава. Децата със зодия Везни обичат да бъдат в компания с приятели и лесно прощават.

Скорпион

Не се подвеждайте от волевата природа на Скорпиона. Колкото и смели и доминиращи да изглеждат, децата Скорпиони имат нужда от родителско успокоение и увереност – всъщност винаги ще го търсят. Детето Скорпион ще страда много, ако се почувства предадено или игнорирано, ето защо се уверете, че приятелите му са подходящи. Децата със зодия Скорпион обожават мистериите. Те обичат да се крият и да „изчезват“, затова винаги ги наблюдавайте, когато сте навън. Игри със загадки, книги с мистерии и пъзели са едни от нещата, които детето Скорпион със сигурност трябва да притежава.

Стрелец

Децата със зодия Стрелец са отворени към живота и обичат да изпробват нови неща. Изненадвайте си, за да ги правите щастливи. Те лесно споделят и тази тяхна щедрост им осигурява лесно създаване на приятелства. Освен това децата Стрелци имат енергия, ето защо е добро решение да тренират спортове. Енциклопедии на различни тематики определено ще им допаднат, тъй като Стрелците обожават да научават нови неща и да разширяват знанията си.

Добави описание

Козирог

Детето Козирог едва ли ще показва любовта по открит начин – то е тихо и дори малко резервирано. Въпреки това детето със зодия Козирог има нужда от вашите прегръдки и обич, като понякога ще ви изненада с прегръдка от негова страна. Децата Козирози са перфекционисти и имат нужда от вашата подкрепа, когато искат да постигнат нещо. Вашите напътствия не трябва да звучат като заповеди. Децата със зодия Козирог обичат музиката, добри са в леката атлетика и игрите на открито.

Водолей

Казват, че е нужно цяло село, за да се отгледа едно дете. В случая с детето Водолей това е много вярно. Ще ви е необходима много енергия, така че бъдете подготвени. Децата Водолей са не само енергични, но и интелигентни. Не обичат да чуват „не“ за отговор. Ако не могат да подредят някой пъзел, например, няма да се откажат толкова лесно. Приспособяването на детето Водолей към нов режим или пък място е лесно, защото то обича вниманието, смешките и компанията на другите деца.

Риби

Децата Риби често отразяват емоциите на своите родители. Това се дължи на тяхната чувствителна същност и на факта, че са много интуитивни. Детето със зодия Риби обича да бъде гушкано, така че не забравяйте да го прегръщате често. От друга страна децата Риби могат да бъдат наранени или обидени много лесно. Когато детето Риби е още малко и не може да се изрази добре с думи, има голям шанс да плаче често. Опитайте се да разберете крехката страна на детето Риби и бъдете съпричастни с неговите усещания. Извеждайте го по-често навън, дори просто сред природата.

Добави описание

Прочетете още:

Детето според зодията

Как зодиите на родителите влияят на децата?

Родител според зодията

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар