Съвети от ключар: Как да повишите защитата на дома ви?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

куче

Сигурността на дома ви винаги трябва да ви бъде приоритет. Макар от време на време да е възможно да си забравите ключовете или да ги изгубите и да ви е нужна помощта на професионален ключар, тези ситуации са по-скоро рядкост. Решихме да помолим ключар от Пловдив от Ferismith, който да ни разкаже повече за това как да защитим дома си по възможно най-лесния и практичен начин. За да разберете какво ни посъветва той, четете по-долу.

 

Да монтирате брава с висока степен на сигурност

Това е едно от най-важните неща, които трябва да направите за дома си. Когато дойде моментът да смените ключалките или още преди да се е наложило е хубаво да се погрижите. Цилиндричните брави може да са малко по-скъпи, но затова пък носят по-високо ниво на сигурност. Задачата не е много трудна и най-вероятно ще можете да подмените бравите и ключалките и сами, ако обаче се притеснявате, че нямате нужните умения, тогава по-добре потърсете професионален ключар, който да го свърши вместо вас.

Ключалките с висока степен на сигурност може да бъдат цялостен механизъм, специално създадени, за да предоставят високо ниво на устойчивост. Обикновените ключалки по-трудно биха задържали влизане с взлом или разбиване спрямо тези, които са с висока степен на сигурност. Ако живеете в регион, където има висока престъпност, то тогава задължително трябва да обърнете внимание на ключалките.

С какво ключалките с висока степен на сигурност са по-различни?

Повечето традиционни ключалки се предлагат с 5 или 6 вертикални щифта, които се изравняват, когато вкарате ключа и това ви дава възможността да го завъртите и да заключите или отключите. Въпреки това, една такава ключалка се манипулира сравнително лесно.

Ключалките с висока сигурност имат 10 или повече щифта, като една част от тях са вертикални, а друга – хоризонтални. Това на практика затруднява отключването без истинския ключ.

Бравите с висока степен на сигурност обикновено са изработени от закалени метали, като по този начин осигуряват по-добра сигурност при принудително влизане. Обикновените ключалки и брави се изработват от леки материали. Някои ключалки с висока степен на сигурност, налични на пазара, са почти непробиваеми поради тежкото си стоманено покритие. Това удължава животът им и безпроблемното функциониране.

Как да подсигурите прозорците си?

Безспорно прозорците са едно от най-уязвимите места, особено ако живеете на нисък етаж. Ако пък притежавате търговски обект на приземен етаж, ресторант, кафе или подобно място. За съжаление престъпността в големите градове никак не е малка и трябва да го имате предвид, когато купувате или обзавеждате имот.

Може да сложите ограничители на прозорците, които да попречат при влизане с взлом. Освен това тези ограничители ще попречат на децата ви да паднат през прозореца. Друг вариант е да сложите решетки. От външната страна стъклата ви ще са защитени от случайно прелитащите топки, когато децата играят на улицата. Ограничителите на прозорци дават много малко място, когато някой се опита да отвори прозореца и това със сигурност е голям негатив. Решетките пък изцяло възпрепятстват отварянето навън. Може обаче да нагласите прозорците да се отварят навътре. Макар в тази ситуация да жертвате повече пространство вътре в помещението, по-високото ниво на сигурност си заслужава.

Монтирайте защитни ключалки

Изборът и монтаж на заключваща система също е важен избор. Инвестирайте в ключалки, които не са лесни за разбиване. Ключалките със защитни болтове могат да бъдат добро решение. Освен това може да поставите сензори и аларми, които да послужат за капан, на този, който е решил да влезе с взлом. Когато сензорът за движение долови такова, алармата се включва и дава сигнал.

За заключение

Всеки опитен ключар може да разгледа дома ви и да ви покаже точките на уязвимост. Когато решите, че е време за смяна на ключалките, може да се погрижите и за останалите неща. Винаги сигурността на семейството и на имуществото ви трябва да е на първо място.

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар