Съветник на Борисов за обвинен бизнесмен: Дойде удобен момент да кажат: „Опраскайте го и тоя!“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
За голямо съжаление вашият човек, както много други, е нарочен за бандит срещу властта. По-скоро той е станал жертвен агнец в резултат на това, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, че той знае и за други опити, които са предприемани в годините – от 2010 година насам, това са 10 години, за дойде удобен момент, в който всички да кажат: „Да, опраскайте го и тоя“!

Това са думи на бившия съветник на експремиера Бойко Борисов – Яне Янев. Те са записани със скрита камера в разследване на АКФ и се отнасят за предприемача Веселин Денков, който бе обвинен за лихварство и държан в ареста месеци наред. Антикорупционната организация пусна втора част на филма „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

 

В него става ясно как срещу Денков има свидетелски показания на тайни свидетели, които обаче се позовават не на преки впечатления, а на „чух“, „казаха ми“ и т. н. От Янев става ясно, че ДАНС е сътворила две справки, в които се прави връзка между Денков и Васил Божков. Посочва се още, че обвиненият бизнесмен от Дубай финансира протестите срещу правителството на Борисов през Денков.

 

Снимка: Веселин Денков
.

 

Самият Веселин Денков отрича да се познава с Божков. Казва, че е ходил на протестите, защото има от какво да е недоволен от бившите управляващи. А по линия на ресторантьорския бизнес, той и колегите му са търсили адвокат Николай Хаджигенов, за да ги консултира относно искането им за намаляване на ДДС в бранша. Денков уточнява, че е видял как мъж го снима на протеста и смята, че е бил човек от службите.

 

Яне Янев признава, че е необходимо Денков  и такива като него да имат посредници, които да им правят връзка с институциите.

Във филма на АКФ става ясно и как при неотложност, разследващите са прибрали бижутата на Ивайла Бакалова- жената, с която ресторантьорът живее. До този момент тези ценности нямат отношение към обвинението, но въпреки това прокуратурата не ги връща.

 

“Със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Тя е жената, за която се предполага, че е собственик на къщата в Барселона”, разказа Ивайла Бакалова, носител на Мис България. За Йовчева се говори, че експремиера Борисов има отношения и ѝ е купил къща в Барселона. „През 2019 година ми се обади приятелка, която ме попита дали мога да помогна на нейна приятелка, която иска да се мести, иска да мести детето си. Аз знаех кое е това момиче. Това е доказателство, че не искаме да навредим на Борисов. Аз помогнах на това момиче с каквото можах. (…) Говорейки за Дубай, искам хората да знаят, че сега го коментирам, защото това е вид семейство за г-н Борисов, а моето семейство е от седем месеца в ареста“, подчерта Бакалова.

 

Снимка: Ивайла Бакалова

.

 

Ето и втората част на разследването:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар