Съветник на Зеленски: Много наши висши офицери и генерали вече избягаха от Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много офицери, включително генерали, са избягали от Украйна в началото на войната в страната. Това е заявил Алексей Арестович, съветник на украинския президент Владимир Зеленски, съобщават световните издания.

„Разбира се, много хора избягаха. Малцина говорят за това. Огромен брой висши офицери, огромен брой генерали избягаха. Часове наред в силовите министерства на Украйна се провеждаха срещи, че е време да се бяга. С изключение на Министерството на отбраната, най-вероятно.

– А някои уважавани хора казваха: „Аз съм стар съветски войник, знам, че сме капут, въпрос на няколко часа е“, казва Арестович.

Освен това, според неговите думи е имало предложения за евакуация на Запад и „оттам да се води съпротивата, която остане на територията на страната“.

Според мнението на Арестович, Украйна е изправена пред още няколко военни сблъсъка с Русия.

„Или с Путин, или с Навални, до 2032-35 г. – ще имаме поне още два или три „рунда“ с Русия. Не толкова мащабни, макар че един от тях ще бъде голям.

И два малки – гранични инциденти, опит за превземане на Харков, отделно – Мариупол. Вероятността за подобно нещо е 95%“, смята Арестович.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар