промяната герб

Съгрешиха и вкупом станаха непотребни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме”, беше крилата фраза, прозинесена от акад. Благовест Сендов, истински академик, а не определил се за академик, докато е министър, както кандидат-премиера Денков, за чието правителство пишем тези редове. Каза го на първото заседание на соцпарламента след преврата на 10 ноември 1989 г.

 

 

Такава библейска фраза няма, две други на апостол Павел, преди това Савел, както е известно от Библията – негова е ролята на прекръстилия се, „изпрания” според речника на Христо Иванов, са комбинирани от бг математика, за да обобщи чувството да бъде депутат преди и веднага след 10 ноември 1989 г.

 

 

Шарлатани ли са ПП/ДБ, след като спечелиха стотици хиляди гласове на изборите, за да чегъртат ГЕРБ, а сега връщат партията на Борисов на власт, въпреки че именно на вълната на протести срещу него Асен, Киро и другите се появиха от нищото и ни застанаха начело?

 

 

Шарлатани ли са да се гушнат с ДПС и разбира се от най-благородни подбуди, да не си помислите нещо друго?

 

 

Шарлатани ли са, защото както е тръгнало по този начин ще направят първа политическа сила Възраждане, с която иначе се плюят в пленарната зала, сякаш са в детската градина?
В политиката има такава формула: когато всички партии са на власт, народът излиза в опозиция…

 

 

По-важният въпрос е за какво правят всички тези нелогични ходове, които ги самоубиват ритуално?
И отговорът е ясен. Писано е: „Каквото и да говорят, става дума за пари”. Пък после, а то после-то ще дойде след месеци, ще се върнат в нищото, откъдето дойдоха.
Защо след месеци ли?

 

 

Защото на Борисов те му трябват за местните избори през есента, както написахме още в деня след парламентарните на 2 април т.г. Понеже ще бъде много интересно как ще се правят на противници на „схемите” в София, Пловдив, Варна например, щом са в коалиция с тези, които ги правят. А, щом са в коалиция, значи и участват в тях.

И не за друго били в коалиция, моля ви се, ами за да ни пазят от Путин (и Радев).  Уж заради когото същите тези представители на ГЕРБ и ДПС миналото лято – не преди сто лета, свалиха правителството на ПП/ДБ с промосковската БСП. Така ги редяха: Бойко, Делян, Митрофанова. Сега в коалицията липсва само Митрофанова. Или може би засега…Да не забравяме, нейният брат също е изгнаник заради Путин, политемигрант, така да се каже.

Илиян Костадинов


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар