Съдебните власти настояват за нови показания от Илон Мъск за Twitter

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2022 г. Илон Мъск придоби социалната мрежа Twitter, която по-късно преименува на X. Обстоятелствата по сделката първоначално предизвикаха въпроси у регулаторните органи, но новият собственик не бързаше да сътрудничи предвид дългогодишния си конфликт с Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). В края на миналата седмица съдът постанови, че исканията на комисията Мъск отново да даде показания са законни.

Първоначално Илон Мъск е дал показания за SEC през юли 2022 г., но по-късно регулаторът е натрупал достатъчно нови материали по случая, поради което през септември миналата година се е опитал да привлече милиардера да даде показания отново, но той не се е явил в уречения час, като чрез адвокатите си е дал да се разбере, че вече е дал цялата необходима информация по-рано, а новите изисквания на Комисията е сметнал за ненужно досаждане.

След неявяването на Мъск за поредните показания през септември SEC се опита да му създаде по-удобни условия за среща с представители на регулатора, като го покани през октомври в офиса в Тексас, тъй като в този щат милиардерът официално пребивава. Тази покана Мъск също пренебрегна.

През уикенда окръжният съдия Лорел Билър постанови, че SEC е имала достатъчно правомощия да призове Илон Мъск да даде показания. Тя даде на страните в спора една седмица, за да изберат място и време за среща. Ако те не постигнат споразумение в рамките на една седмица, SEC ще има право да задължи милиардера да даде показания.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар