Съдебни заседания цяла нощ: Арест и за петимата обвинени за шпионаж в полза на Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След съдебния заседания на два съдебни състава, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петимата, обвинени за шпиониране в полза на Русия, предаде БТА. 

Шестият от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му.

Първото решение за постоянен арест бе за заместник-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров. Според неговия  адвокат – Петър Петков, задържането на полк. Петров е незаконосъобразно и необосновано. Причината по мнението на защитника е, че прокуратурата не е посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

В ареста остават още бившият военен Иван Илиев, за когото прокуратурата твърди, че бил начело на групата, съпругата му с двойно гражданство, която била връзка с руското посолство, началникът на класифицираната регистратура в парламента (също бивш военен) Любомир Медаров и още един служител на МО.

Решенията на съда не са окончателни. Ако решат да обжалват, петимата могат да подадат жалби през военно-апелативния съд.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар