Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, си направи отвод

Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, си направи отвод

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, се отведе от разглеждането му, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Предстои на случаен принцип да бъде избран нов съдия-докладчик.

Мотивите са, че като съдия в Софийски районен съд (към момента съдията е командирован оттам в Софийски градски съд) той е бил в колегиални отношения с подсъдимия, както и че е налице познанство в личен план.

Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Сулев. Той е обвинен, че за времето от 30.05.2023 г. до 01.06.2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на Петьо Петров – Пепи Еврото и Кристиян Христов. 

При изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, бившият ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар