До 6 г. затвор грозят украинската бежанка, прекарвала у нас сирийски мигранти

Съдията по мерките на двама от обвиняемите от „Нексо“ си направи отвод

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съдията, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 млн. лева на двама от обвиняемите по разследването срещу криптоплатформата „Нексо“ (Nexo), си направи отвод, съобщиха от Софийския градски съд.

Причините са публикации в медиите, които съдържат твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда, посочват от СГС.Предстои още днес да бъде определен нов съдия, който да разгледа и да се произнесе по жалбите в закрито съдебно заседание. Те бяха внесени на 20 януари.


Четирима души са с повдигнати обвинения за участие в престъпна група с цел изпиране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз във връзка с разследването срещу криптоплатформата Nexo. На двама от тях – главния мениджър Траян Николов и оперативния директор на компанията Калин Методиев, бе наложена парична гаранция от един милион лева. Те обжалват мярката в съда. Другите двама обвиняеми – Антони Тренчев и Коста Кънчев, са обявени за издирване.

Преди дни депутатите приеха единодушно създаването на временна парламентарна комисия по казуса „Nexo“. Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица, във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането от тях на политически партии и други юридически лица в България.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар