Съдия Румяна Чаналова: Смъртта на Вики е следствие на управленската политика на Борисов и ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво точно разгневи Борисов?

Едва ли е фактът, че за България се “изговориха ужасяващи неща”.

Тези неща се говорят отдавна – семпло в ежегодните доклади на ЕК и по-твърдо в доклада на държавния департамент на САЩ. Говорят се в парламента и на улицата, епизодично в медиите – няколко български и чуждестранни. Има ги в сигналите до ЕК, до нашия главен прокурор, в производството по Магнитски.

Тези ужасяващи неща периодично се обобщават в европейските и световни класации, според които сме първи в най-печалните и последни в положителните.

Убийството на Виктория Маринова е ужасяващо, независимо дали е или не е свързано с работата й.

То обаче отприщи вълна от негодувание, при което не можеше да не се отчете професията и конкретната й работа. Светът чу за “Джи Пи груп”, обществените поръчки и кражбите на еврофондове. Световните медии и политици реагираха.

Борисов не може да контролира този процес

Информацията за “ужасяващите неща” се изплъзна от контрола му и набирайки скорост се превърна в лавина, заплашваща да се стовари върху него.

Отключи непознато досега раздвижване за проверка на залежавалите до сега в ЕК сигнали за кражби на еврофондове. Юнкер приключва и не може да е полезен.

Договорките с ЕНП може и да не се изпълнят при обществен натиск. В създалата се ситуация лесно се жертва един за благото на останалите – всеки ще предпочете да спаси собствената си кожа.

Борисов се разгневи на европейските политици, защото реагираха, макар и принципно, на едно ужасно престъпление, чрез което се открехна вратата и светът надникна в реалността на най-бедната, най-корумпирана..най…най…..държава в Европа.

Разгневи се, защото няма контрол – така, както върху медиите, политиците, магистратите в България. И очаквано реагира със закани, което не е поведение на политик и премиер.Очаквано и разпореди “Джи Пи груп” да бъде отсранена от обществените поръчки. Както преди две години.

Смъртта на Виктория Маринова е следствие на управленската политика – пренебрежение към проблемите и сигурността на обществото. Примери има достатъчно. Има и достатъчно много неразкрити престъпления.

Тази ужасна, непростима смърт, обаче, отключи процес, който Борисов не може да контролира.

Лек път към звездите, Виктория!

Румяна Ченалова

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Съдия Румяна Чаналова: Смъртта на Вики е следствие на управленската политика на Борисов и ГЕРБ

  • ВРАЧАНСКИЯТ КМЕТ СЪЩО ГРАБИ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ, ЗАВЕЛ СЪМ ДЕЛА И ТЕ СЕ ПРЕСКАЧАТ ПРЕЗ РАЙОНЕН , ОКРЪЖЕН И НЕ СЕ ГЛЕДАТ И СЕГА СА В СОФИЯ НА КУРА МИ ЩЕ СЕ ГЛЕДАТ – СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ВРАЦА

Вашият коментар