Съдът върна на работа в НСО гардовете, уволнени заради скандала “Росенец”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гардове от скандала на плаж “Росенец” са били възстановени на работа в Националната служба за охрана, съобщиха във видео във Фейсбук Христо Иванов и Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

Преди година служителите на НСО – Румен Атанасов и Калин Гаджев, влязоха в сблъсък със съпредседателя на “Да, България” Христо Иванов на брега в парк “Росенец”, където се намира лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Единият от тях изхвърли българския флаг. Заради действията им бе разпоредена вътрешна проверка, след която за допуснати дисциплинарни нарушения и поведение, което уронва престижа на службата, Атанасов и Гаджев бяха уволнени.

Двамата охранители обаче са обжалвали заповедта за освобождаването си и ВАС ги е възстановил на работа.

“Службата ще приеме ли този факт едни нейни служители, които са се подиграли с българския флаг и от това да няма никакви последици за тях – за нас това е несправедливо. И тук не става въпрос за някаква вендета, а за фундаментални принципи на уважение към закона, българската държава и нейните принципи”, заяви Христо Иванов.

От НСО лаконично коментираха, че по случая има решение на Върховния административен съд от началото на юни, което изпълняват.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар