Съдът в САЩ отхвърли санкциите на Доналд Тръмп срещу Xiaomi

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В средата на януари, малко преди да си замине от поста президент на САЩ, Тоналд Тръмп постави Xiaomi в един от черните си списъци. Той беше съставен от китайски компании, за които САЩ смята, че имат връзки с китайската армия. Днес Xiaomi обяви, че американският окръжен съд на окръг Колумбия е разпоредил отмяната на влизането в сила на наложената заповед на американското Министерство на отбраната.

Заради попадането си във въпросния черен списък Xiaomi пострада с това, че американци вече нямаха право да инвестират в компанията и всички, които имаха ценни книжа на Xiaomi, трябваше да ги продадат. 

Решението на американския окръжен съд на окръг Колумбия от 12 март обаче отменя тази заповед и премахва налагането на определението на Xiaomi като “китайска комунистическа военна компания”.

Съгласно своето съдебно решение, Съдът е отменил изцяло и с незабавно действие ограничението, наложено с регламент за изпълнение №13959 от САЩ, относно покупката на ценни книжа на Xiaomi и изискването за продажба на ценни книжа от лица от САЩ. 

Xiaomi със сигурност посреща новината радостно и подчертава, че е публично търгувана и независимо управлявана компания, която предлага продукти за потребителска електроника само за гражданска и търговска употреба.

“Смятаме, че решенията за определянето й като китайска комунистическа военна компания са произволни и необоснователни и съдът се съгласи с тази позиция. Планираме да продължим да настояваме съдът да обяви това определение като незаконно и окончателно да премахне това наименование.”, допълват от Xiaomi.

По-горните емоции нямат общо с другия черен списък, който забранява търговските отношения между американски и китайски компании. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар