Съдът може да не задължи Apple да върне Fortnite в App Store

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Епичната драма между Epic Games и Apple продължава вече две седмици, но това вероятно е само началото ѝ. Още сега обаче има индикации, че създателите на Fortnite може да не получат привилегиите, за които настояват, като на първото изслушване съдията споделя, че е склонна да не задължава Apple да върне заглавието в App Store. 

Още сега, макар и в съвсем предварителна фаза, съдията посочва, че е склонна да не даде облекчения за Epic Games по адрес на играта, но по-скоро такива ще има във връзка с Unreal Engine – тяхно решение, което се използва от редица други разработчици и което също е заплашено заради по-горния казус. 

Делото, което Epic Games заведе срещу Apple, тепърва започва. Пред съда гейм студиото е заявило, че има нужда от 4 до 6 месеца, за да подготви защитата си, а Apple – от 6 до 8 месеца. Това означава, че сагата най-вероятно ще продължи да се разиграва и през 2021 г., освен ако Epic Games все пак не решат да пуснат ъпдейт за Fortnite, с който да премахнат последните нарушаващи правилата на App Store промени.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар