Съдът не пусна Денис ал Газзи, камера го заснела с окървавения нож

Съдът не пусна Денис ал Газзи, камера го заснела с окървавения нож

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Камера е заснела как Денис Мустафа Камел ал Газзи наръгва смъртоносно на 9 януари в София Илиян Илиев заради фойерверки. Това стана ясно в понеделник в Софийския градски съд, който отказа да пусне обвиняемия за убийството на свобода.

Той поиска да го пуснат от ареста, защото там имало много комари и други насекоми, които го хапели, съобщи „24 часа“. Гаази обясни и че трябва да се грижи за баба си и дядо си. За пръв път призна за наръгването на бившия боксьор Илиев, но се оправда със самозащита.Прокурор Виолета Желева отговори, че няма никакви данни по процеса Ал Газзи да е бил пострадал. 22-годишният мъж с условна присъда е бил прегледан от лекар и по него не са установени никакви травми, посочи обвинителката.


И добави, че свидетели са категорични за хронологията на събитията във фаталния ден. Илиев и компанията му празнували раждането на дете на един от тях. Пуснали фойерверки, което подразнило Ал Газзи. Той слязъл с ножа си и в гръб наръгал Илиев.

Случаят е заснет от камера, а експертизата по нея е готова, обясниха от съдебния състав. И посочиха, че още 2 записващи устройства са снимали Ал Газзи. Едната – как той излиза от входа си и се насочва към компанията на Илиев с нож в ръка. Другата го хванала да се качва в кола с нацапания с кръв нож и да потегля в неизвестна посока.


Снимка: Булфото

Магистратите обясниха, че това е моментът, в който мъжът се укрил. Той се издирваше 2 дни, преди да се предаде в полицията.

Заради бягството му съдът посочи, че има риск той отново да се укрие. Можело и да извърши друго престъпление, защото бил в изпитателния срок на условната си присъда за разпространение на дрога, когато станало убийството.


Снимка: Булфото

Затова магистратите оставиха Ал Газзи в ареста. Той може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 7 юни.

Приятели на жертвата бяха облекли тениски с неговия лик по време на мярката в съда.


Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар