Съдът не пусна от ареста родителите на загиналите в пожара деца

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжният съд във Варна остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви след пожар в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт.

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда затвор от 5 до 15 години.

Двамата задържани за 72 часа с прокурорско нареждане бяха доведени в съда със съдебна охрана, а делата им се водят поотделно, като се възпрепятства всяка възможност да се засекат, защото показанията им си противоречат.

Пожарът лумна на първия етаж на бл. 406 във варненския квартал „Владислав Варненчик“ на 9 октомври около 22.30 часа вечерта, а пожарникарите намериха вече мъртви невръстните момченце и момиченце. Започна разследване за умишлен палеж, който да прикрие евентуално тяхното убийство, каквито съмнения възникнаха.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи.


Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар