Съдът оправда Камен Донев – не е обидил директора на Народния театър с

Съдът оправда Камен Донев – не е обидил директора на Народния театър с “мижитурка” и “човечец”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено по тъжба на директора на Народния театър Васил Василев, който ще трябва да плати разноските в размер на близо 2600 лева, съобщиха от съда за “Лекс”.

Свидетели ще описват отношенията между Камен Донев и директора на Народния театър

Делото беше образувано през пролетта на миналата година и беше следствие на скандала между Василев и режисьора Александър Морфов.

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред bTV нарекъл Василев “мижитурка”, “човечец” и казал, че “не е читав човек”. Директорът на Народния театър настояваше Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

На 18 февруари 2023 г. Камен Донев участвал в предаването “Тази сутрин”. Той бил помолен от водещите да коментира скандала между Василев и Морфов.

“В Народния театър станаха неща, които аз тук няма да споменавам, защото влизаме много в кухнята, които са недопустими. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, но те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и само заради това аз съм убеден, че този човек, който в момента е директор там, трябва на момента просто да бъде сменен. Това е моето мнение, моето лично мнение и не искам да казвам тежки думи, но бих казал, че в изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, но особено в изкуството, защото сцената, изкуството, това е една декларация, това е послание, това е изразяване, това е обръщение към хората. Мисля, че Сашо и тук няма какво да коментираме дори, през годините е показал какво е да умееш да правиш това, докато тоя човечец, който в момента е директор, нищо не е показал. Аз даже имах с него преди години една глупава случка, която няма да споделям пред хората и още тогава ми светна лампата, че не е читав човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен друг директор“, отговорил Камен Донев.

Народният театър обвини Камен Донев, че създава скандал, за да получи по-добър договор

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от думите “мижитурка”, “човечец” и “не е читав човек”.

Заради това той подаде тъжба в СРС, в която сочи, че думите на Донев не само са унизили честта и достойнството му, но и са му причинили болки и страдания, сериозен емоционален дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и като цяло са причина за влошаване на здравословното му състояние. Той не могъл да спи, бил тревожен и притеснен, включително от факта, че много хора, в това число негови близки и колеги, са чули обидните думи, които са накърнили доброто му име и самочувствие.

Камен Донев напуска

Съдът обаче обяви, че Камен Донев е невинен.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар