Съдът остави в ареста тримата задържани за отглеждане на марихуана в

Съдът остави в ареста тримата задържани за отглеждане на марихуана в “Орландовци”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийският градски съд остави в ареста Владимир Янев, Валентин Стефанов и Алекс Соколов, които бяха задържани на 22 май за отглеждане на марихуана в “Орландовци”. 

Разбиха модерна наркооранжерия в София, арестуваха трима (снимки)

Съдът намери, че за тримата са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че са отглеждали и съхранявали коноп с цел разпространение на големи количества.

Освен това те са оборудвали две високотехнологични оранжерии за отглеждане на растенията. В тях е имало оборудване, с което да се следи и осигурява такава температура и влажност, че растенията да бъдат с висока концентрация на канабиноиди. Има и доказателства, че част от произведената дрога е разпространявана в София от тримата обвиняеми.

Съдът отчита още, че разследването е на ранен етап и по тази причина приема, че ако тримата са на свобода могат за попречат на събирането на доказателства.

Съдът намира и че вече има доказателства, че обвинението срещу тримата може да бъде преквалифицирано в по-тежко. Следва обаче да се съберат още доказателства за връзките между тримата.

Според съда наличието на 11 кг. суха марихуана, готова за разпространение е голямо количество. Магистратите смятат и че тримата задържани не могат да се укрият, но ако са на свобода, могат да извършат друго престъпление.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар