Съдът отказа да раздели близнаците от Цалапица в отделни килии

Съдът отказа да раздели близнаците от Цалапица в отделни килии

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с искане задържаните близнаци от Цалапица да бъдат държани в отделни килии.

За съдебното решение съобщи майката на убития младеж Димитър Малинов. По думите й, молбата е отказана без обяснение на мотивите, предава кореспондентът на БНР.

В началото на седмицата тя подаде искане до съда братята Борислав и Валентин Динкови да бъдат разделени в ареста, понеже така имат възможност да уговорят благоприятна за тях версия за случилото се. Тогава майката уточни, че това е научила от свои приятели, които при посещение в затвора са ги видели да обитават една килия.

В отговор от правосъдното министерство тази информация бе непряко потвърдена с обяснението, че управата на пловдивския затвор не е получила специални указания от съда за разделянето на двамата в отделни килии.

За разлика от сочения за пряк убиец – Рангел Бизюрев, близнаците не са обвинени за убийството на Димитър Малинов, а само за укривателство. Промяната на това обвинение с по-тежко, за съучастничество е другото основно искане на роднините на убития младеж.

Делото срещу близнаците така и не е стартирало по обичайния ред, като заседание по него е насрочено за 25 януари. Ако обаче дотогава Бизюрев не бъде екстрадиран от Дания в България, процесът отново ще бъде отложен.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар