Съдът отново отложи делото за “Алепу Вилидж”, този път за след изборите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектът “Алепу Вилидж”, който на първи етап е укрепително съоръжение, отново влиза в съда, съобщи кореспондент на bTV. Административният съд отложи делото за след изборите- 12 юли, за събиране на допълнителни доказателства.

Този път Окръжната прокуратура протестира решението на екоинспекцията в Бургас да не се изготвя Оценка за въздействие върху околната среда за проекта за брегоукрепително съоръжение и ваканционен комплекс.

“Решението е издадено от некомпетентен орган, тъй като е подписано от заместник на директора на РИОСВ. Освен това не е извършена задължителната процедура, която е за крайбрежен и свлачищен район, а по-леката – оценка за съвместимост”, коментира наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков.

Според защитата на новия инвеститор на Алепу извършване на ОВОС не е било належащо, тъй като строежът не е на самия бряг, а на 30 метра от него.

Решението на РИОСВ-Бургас е от 27.12.2017 г. и на него се основават разрешителните за строеж на т.нар. “подпорна стена”.

Ако съдът обяви решението на екоинспекцията за нищожно, инвеститорът ще трябва да извърви цялата процедура по изграждането на комплекса отново.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар