Съдят нападателя на медицинската сестра в Перник по ускорена процедура

Съдят нападателя на медицинската сестра в Перник по ускорена процедура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нападателят на медицинската сестра от спешното отделение на болницата в Перник ще бъде съден при ускорена процедура, съобщиха от Министерството на здравеопазването. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Медицинската сестра Валентина Маркова бе нападната и бита от 32-годишен пиян пациент в спешното отделение в пернишката болница, докато се опитвала да зашие раните му. Пострадалата е 49-годишна с 15-годишен трудов стаж като медицински работник.По този повод вчера служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети пернишката многопрофилна болница “Рахила Ангелова”. Той обяви, че ще поиска на извършителя на побоя да му бъде потърсена отговорност в максимално кратък срок.


“Вече има 5 осъдени насилници. Това престъпление трябва да се криминализира. Това е много тежко престъпление срещу хората, които се грижат за човешкия живот. Да се посегне срещу живота”, каза още здравният министър.

Медицинската сестра се възстановява, но е с тежка психична травма. Районната прокуратура в Перник задържа и обвини 32-годишния мъж за нападението. Досъдебното производство е образувано след получен сигнал.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар