Съдят чех за убийство на млада жена по особено жесток начин

Съдят чех за убийство на млада жена по особено жесток начин

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу 28-годишния чешки гражданин Ш. К. за престъпление за убийство на 31-годишна жена по особено жесток.

Според събраните по делото доказателства обвиняемият и убитата Н. Т. живели заедно в апартамент в центъра на София. Често употребявали алкохол и се карали. При скандал между двамата, възникнал вечерта на 24 април м. г. пред столичен магазин, Ш. К. обидил младата жена, а тя счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към него, като му нанесла порезно нараняване в областта на врата. Нараняването му причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието между двамата продължило още известно време, след което те се помирили.Към 00:30 ч. на 25 април те се прибрали заедно в обитаваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиняемият нанесъл най-малко два удара с ръка, свита в юмрук, в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на Н. Т., с което ѝ причинил тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до оток на мозъка и парализа на жизненоважни центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи. Вследствие на това към 12:00 ч. същия ден Н. Т. починала.


Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, тъй като причинените ѝ наранявания са довели до силни болки и страдания, продължили не по-малко от два часа. През това време тя е била в състояние психически да осъзнава и емоционално да преживява случващото се с нея. След това е настъпило постепенно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата пълна загуба.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се признава за виновен.

Разследването по делото е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. В подкрепа на обвинението са събрани доказателства чрез разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопроизшествие, протокол за освидетелстване, фотоснимки от извършените действия по разследване и други доказателствени материали.

Ш.К. е чешки гражданин, със средно образование, неосъждан.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар