Съединението е бунт, а не мирен протест пред Султана

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Честито Съединение, 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Един народ, една държава, една вяра!

И да не забравяме, българи, че СЪЕДИНЕНИЕТО Е БУНТ, ВЪСТАНИЕ И ПРЕВРАТ! Родолюбиви българи организират тайни комитети и повеждат народа на бунт срещу османската власт и представителите й в Източна Румелия. Османският губернатор Гаврил Кръстевич е АРЕСТУВАН и патриотите с оръжие превземат властта.

Съединението е акт на отричане на васалното положение на българите, на отричане на тези, които макар и българи, служат на султана. Съединението е преди всичко акт на осъзнаване, че България е над всичко и свободата е най-важното нещо.

Българският народ трябва да осъзнае историята. И че С ПРЕДАТЕЛИ СЪЕДИНЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ! Те се арестуват и съдят, а властта се взема не с молби и пърформанси!

Днес е ден, в който трябва да мислим за България, къде е тя в нашите сърца. Какво сме готови да направим за нея. И дали сме готови като онези смели българи преди 135 години да се борим за нея и дори да дадем и живота си! Ден, в който да осъзнаем, че няма по-страшно от васалното положение и привидната свобода.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар