Европейски съюз

Съединението по евроатлантически

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сещате ли се защо българските евроатлантици така страстно, с почти религиозна отдаденост, си честитят Шести септември? Естествено, че да! Защото по повод този празник може да се каже нещо срещу Русия от наша гледна точка /с пълно основание, разбира се/. Оттам и гладко да се пренесат към Путин.
Но всъщност Съединението е празник, който много повече, дори от Трети март, противоречи на концепцията им, на цялата им идеология.
Тези събития са същото, каквото би било, ако днес се опълчим на Европейския съюз и НАТО, взети заедно. Нека погледнем назад.
Русия наистина е против Съединението. Но тя само оттегля руското командване от българската армия и ни оставя сами да се оправяме. Това е.
Англия пък някак, за първи път, ни подкрепя. Морално, де. А и, все пак, англичаните винаги са си в състояние Брекзит, то не е от днес.
Всички останали са против нас, фактически.
Австро-Унгария въоръжава Сърбия с несметни оръжия, средства и какво ли не, поставя опитните си генерали начело на сръбската армия, а накрая спира българите в справедливия им поход към Белград.
Съединението също така е категоричен военен акт срещу Османската империя.
А късната Османска империя е конструкция на европейските империи – на Великобритания, на Германия, на Австро-Унгария /като парадокс дори, след въстанието на Петьофи и Кошут през 1948-а мнозина от генералите им преминават на висши военни длъжности при султана/.
Със сигурност някои от тях са участвали в смазването и на Априлското въстание/. За англичаните да не говорим, те организират абсолютно цялата турска логистика при щурма на руската армия, подпомогната от българи, край Орхание за атаката към София през 1877-а.
И така, Съединението е милитаристичен акт срещу тогавашния Европейски съюз. Не се смейте, той е истински прототип на сегашния. Неизбирани от никого управляващи /кралете/ водят политика помежду си над националните парламенти. И тази политика винаги е фатална за обикновените европейци.
И като чуя днес от еврофилите „Най-истинският национален празник на България“, заставам на четири крака и започвам да се смея като магаре.
Ами, разбира се, че е най-българският – срещу целия ви „Цивилизационен избор“ да сте лакеите на Европа. Тези хора тотално са изгубили разсъдъка си! Дори да получват пари за това…

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар