Създадоха екзоскелет за походи в планината

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайският стартъп Dnsys създаде екзоскелетът Х1. Той има електромотор и изкуствен интелект, а целта му е да улесни ходенето, туризма, катеренето, бягането и походите в планината.

С мощност от 900 вата, екзоскелетът позволява на потребителя скорости над 26 км/ч, като същевременно свалят напрежението от мускулите. Екзоскелетът за туристи на практика нулира ефекта на носенето на раница с тегло до 38 килограма.

Дори ако сте просто на дневен туризъм с не повече от бутилка вода в ръка, X1 обещава да премахне стреса от всяка стъпка, намалявайки до 50 процента от изразходваната енергия, за да можете да останете свежи за по-дълго време и да пътувате по-далеч.

AI алгоритми и двуядрен процесор интерпретират всяка ваша стъпка, за да настроят двигателя спрямо темпото ви на ходене или бягане.

Батерията на екзоскелета Х1 има максимален пробег от 25 до 30 километра.

Dnsys ще предложи три различни модела, като цените варират между 399 и 998 щатски долара.

Най-скъпата версия добавя резервна батерия и спецификация на конструкцията, която включва титан, докато входното ниво $399 Lite модел тежи малко повече и използва по-малко 500-W моторно задвижване за по-скромна производителност. 

Плановете предвиждат доставките да започнат през юли.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар