Създадоха разтворима бира на прах

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германска пивоварна създаде първата в света бира на прах. След като се разтвори във вода тя става неотличима от наливен лагер, твърдят разработчиците от Neuzeller Klosterbräu, цитирани от NY Post.

Компанията има почти 500 годишна история. Разтворимата бира се базира на технология, ползвана при направата на разтворимо кафе. Най-голямата иновация е в запазването на газираността и пенливостта й.Разработката има за цел да намали тежкия въглероден отпечатък, генериран от износа на бира. Според еколозите бутилка от 355 ml има емисионния еквивалент на над 1 километър шофиране.


Бирата на прах може да намали транспортното тегло с 90 процента, което ще я направи много по-екологична.

Биреният прах ще направи водата, бутилките, касите и буретата ненужни в международната бирена логистика, намалявайки драстично теглото и консумацията на гориво.

В момента прахът създава безалкохолна напитка. Съвсем скоро ще се появи и алкохолна версия, която от Neuzeller Klosterbräu смятат да изнасят в световен мащаб.

Искаме след около три месеца да сме готови с всичко и след това да търсим партньори и инвеститори, които искат да започнат износа с нас“, заявява шефът на компания Стефан Фриче пред 7News.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар