Създадоха устройство за борба с пристрастяването към телефони! Да го подкрепим!

Общество, Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Phone substitute device #NoPhoneВ популярния сайт за групово финансиране indiegogo.com, се появи проект на нашенец, който е измислил “устройство”, което се бори с масовото пристрастяване към мобилните ни устройства. Един от сравнително новите начини за финансиране на стартиращи бизнеси, изглежда, вече набира сили и сред българските предприемачи и все повече от тях се осмеляват да пуснат проектите си в така наречените платформи за групово финансиране. Там бизнес идеите им могат да бъдат финансирани от всеки, който иска да се включи, дори и с много малка сума пари (например между 1 и 20 долара), като срещу средствата в най-общия случай очаква да получи бройка от продукта. Всъщност crowdfunding сайтовете са лесен начин да намериш по-малки суми пари за стартиране на проект. Освен това могат да се превърнат и в средство за набиране на популярност.

В конкретния случай, само срещу 13 долара (22.50 лева), може да подкрепите проекта и да бъдете едни от първите, които ще разполагат с “устройството” – Phone substitute device #NoPhone.

Според автора на изобретението, то е алтернатива на постоянния контакт на нашите ръце с телефоните ни и ни помага да подържаме връзка с реалният свят.

“Пристрастяването към телефоните ни е истинско. Нарича се nomobofobia. То е навсякъде. Проваля вашите срещи. Разсейва Ви по време на концерт, театър или в киното. Пречи Ви да ходите спокойно по улиците. Ограничава реалната Ви комуникация с хората. Сега, ние изобретихме истинско решение на тези проблеми” се казва в описанието на “устройството”, което можете да видите и да поръчате от този линк.

Ние от екипа на informiran.net смятаме да подкрепим това начинание поръчвайки от “устройството”. Въпреки че описанието му е хумористично, считаме, че адресира един социален проблем, който пречи на хората да общуват пълноценно. Успех на създателите!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар