Създателят на ChatGPT започна работа в Microsoft

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела обяви днес, че доскорошният президент и главен изпълнителен директор на технологичната компания OpenAI Сам Алтман ще се присъедини към американската корпорация, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Той ще оглави новосъздаден екип в Microsoft, който ще разработва технологии с изкуствен интелект.

OpenAI е основана от мултимилиардера Илон Мъск и от Сам Алтман. През 2019 г. Microsoft подкрепя с 1 милиард долара технологичната компания, която стои зад набиращия популярност чатбот ChatGPT, базиран на изкуствен интелект.

Смята се, че Microsoft е инвестирала още средства в OpenAI и притежава 49-процентов дял от технологичната компания.

Ръководителят на корпорацията Сатя Надела изглежда е потвърдила назначаването на друго популярно име от технологичния сектор – Емет Шиър, за главен изпълнителен директор на OpenAI, посочва Ройтерс.

Очакваме с нетърпение да се запознаем с Емет Шиър, с новия ръководен екип на OpenAI, и да работим с тях“, посочва Надела.

По-рано беше съобщено, че досегашното ръководство на технологичната компания е преговаряло със Сам Алтман отново да оглави OpenAI, но той е отказал.

Сам Алтман, който е на 38 години, е сред най-популярните фигури в технологичния сектор в САЩ. За всеобща изненада обаче в петък той беше отстранен като шеф на технологичната компания. Представителите на управителния й съвет, които го уволниха, твърдят, че “той не винаги е бил откровен с тях“.

Отстраняването на Алтман обаче може да предизвика вълна на напускания от страна на редица талантливи служители на OpenAI. Освен това то може да застраши предстоящата продажба на ценни книжа на компания на стойност от 86 милиарда долара, посочва Ройтерс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар