Създателят на WWW: Нека игнорираме Web3

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Човекът, буквално изобретил формата на интернет, който всички използваме днес, критикува модерният сред големите инвеститори проект Web3. Сър Тим Бърнърс-Лий е създателят на WWW и вярва, че бъдещето на глобалната онлайн мрежа е в децентрализацията.

Тим Бърнърс-Лий твърди, че трябва да игнорираме предложенията за постигане на неясно дефинирана форма на децентрализиран интернет, широко известен като „Web3“.Концепцията Web3 получи подкрепа от различни групи и инвеститори в крипто. В идеалния си вариант идеята представлява интернет, управляван от блокчейн протоколи, криптовалути и NFT. Голяма част от привлекателността произтича от целта му да отдели интернет от обсега на монополни корпорации като Google, Microsoft и Amazon.


Трябва да разберете какво означават термините, които обсъждаме, всъщност означават, отвъд модните думи„, казва Тим Бърнърс-Лий.

Блокчейните са твърде бавни, твърде скъпи и твърде публични, но това не е най-големият проблем на концепцията.

Мъск отбеляза в туит, че Web3 „изглежда повече маркетингова модна дума“. Джак Дорси също изрази мнение в своя Twitter, че Web3 е „в крайна сметка е централизиран обект с различен етикет„.

Според Бърнърс-Лий Web3 също не предлага истински децентрализиран интернет.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар