Съпругът на починалата родилка: Убиха я! Отиде си напълно здрава!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават проверките за причините, довели до смъртта на родилка в Плевен.

Трагедията се случи след планирано секцио в университетската болница.

Бебето й все още е в кома.

По данни на близките й обаче – ден преди операцията медицинските прегледи показали, че е напълно здрава.

38-годишната Маргарита трябвало да роди първото си дете – момченце, във Втора база на Университетската болница.

Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава, разказват близките й.

Въпреки това малко след предполагаемото начало на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето било в кома заради задушаване.

В очакване на първородния си син, Владислав и Маргарита се оженили миналата седмица. „Четири дни преди фаталната дата подписахме граждански брак, има медицинско свидетелство, че е напълно здрава”, разказва Владислав Якимов. Ден преди операцията го потвърдили прегледите в болницата.

На 26 юли в 09:00 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането. „Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката.

В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, ако това не е лекарска грешка, тогава е убийство. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден”, заявява Владислав.

Лекарите завели близките да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение.

„Казаха, че там е издъхнала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас носилката, майка я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме никъде кислородна маска, докато уж се бореха за живота ”, разказва Владислав.

„Жена ми цял живот е с ниско кръвно, а я изкараха, че е имала хипертония. И не е починала в интензивното, а още тук”, заяви той.

„Опитват се да покрият всичко, защото, ако тук умре човек, скандалът е голям. Тук се раждат хора. В интензивното умират”, допълни той.

„Детенцето е в кома. Ако се събуди, ще бъде увредено. Имам нужда от всякаква помощ”, каза през сълзи Якимов.

Той заяви, че вече има нужните документи, с които да поведе битка в съда. Той не пожела да разкрие какво знае за причините за случилото се, но беше категоричен, че жена му била напълно здрава.

„Потвърждаваме за такъв случай. Съболезнования на близките. Веднага е назначена аутопсия, няма до момента жалба от близките. Борили са се едни от най-опитните реаниматори, но не са успели”, заяви пред Нова телевизия Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен.

Прокуратурата в Плевен е образувала досъдебно производство по случая. „Ще бъдат събрани доказателства за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост на лекарите, които са били длъжни да извършат медицинските действия. Това не е нормален изход от едно раждане и затова ще има проверка”, заяви Ваня Савова, административен ръководител на Окръжната прокуратура в Плевен.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

  • Преди 5 години в същата болница поради грешка на анестезиоложката,която ме упои в началото на операция с робота Да Винчи получих асистолия-пълно спиране на сърцето.При направените проби за алергии–аз съм силно алергична на всички места, където бяха драснали за видовете упойки имаше силно зачервяване.Обърнах внимание на лекарите,но обявиха,че всичко е наред.Била съм на онзи свят 3 минути-без сърдечна дейност.Събудих се в реанимацията,като ми казаха,че гинекологична операция–уж за рак на матката–после се оказа обикновен ПОЛИП) въобще не е започвала.Анестезиоложката обясни,че ме била “върнала” от онзи свят видите ли навреме,защото след 5 минути мозъкът започва да умира и е можело да се събудя като жив труп!!!За да не предприема съдебни действия ми съдействуваха да постъпя в японската болница в София.Не ме питайте как стигнах дотам с лична кола,карана от съпруга ми.Поставиха ми пейсмейкър,разбира се от най-евтините.Така вече 5 години живея с него.А това можеше да не се случи.Не търсих отговорност от лекарите и болницата.Но съветвам младият съпруг да ги съди докрай.За “лекарските грешки” трябва да има сериозни наказания,защото нашите лекари изтъкват липсата на пари,на добри заплати,на техника,но аз мисля че не им достига човещина и отговорност!Има изключения,но те не променят правилото,че медиците ни се превърнаха в машини за пари. и търговци с нашия живот!Хипократова клетва ли?Боже,за тях това са кухи фрази!

Вашият коментар