39-годишна жена се хвърли от втория етаж на мол в Пловдив

Сърбин отива на съд за нападение и побой над медик във Враца

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районната прокуратура във Враца предаде на съд сръбски гражданин, постоянно пребиваващ у нас, за нападение над дежурен лекар във Враца.

Инцидентът е станал на 2 март, докато докторът дежурял в „Нов медицински център“ в града, където извършвал медицински консултативно-диагностични дейности като ортопед-травматолог.Около 14,30 ч. лечебното заведение било посетено от семейството на обвиняемия, чието малолетно дете имало силни болки в ръката. Лекарят разчел направените рентгенови снимки и установил извадена лакътна става, след което извършил медицинска манипулация – наместил ставата. Детето се успокоило и започнало да движи ръката си.


Медикът излязъл от кабинета си, като на излизане станал свидетел на суматоха в близост до регистратурата, предизвикана от близките на детето, което прегледал. Поводът за напрежението били неуредици относно дължима такса и отправени от тях претенции за несвършена от лекарите работа.

Не след дълго лекарят бил пресрещнат пред входа на медицинския център от обвиняемия сърбин, който му заявил, че е баща на детето и поискал информация за състоянието му. Междувременно отправил претенции към ортопеда, започнал да вика и отправил обидни думи по адрес на доктора. Той на свой ред му разяснил за предоставената на малкия пациент медицинска помощ и лекарствата, които следва да приема при необходимост.

Обвиняемият нанесъл на медика удар с юмрук в областта на лицето и въпреки оказаната съпротива на лекаря, продължил да го удря. Свидетели на случващото се, включително и полицейски служител, успели да ги разтърват.

След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието пристигнал екип на органа на реда, който задържал Н.Д.

От заключението на извършената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения му удар докторът е получил оток в областта на лицето, който му причинил болка и страдание.

Предстои съдът да определи административно-наказателна санкция на обвиняемия.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар