Сърбия Договори Руски Газ За Следващите Три Години

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин и сръбският му колега Александър Вучич са се договорили Русия да продължи да снабдява Сърбия с газ, съобщи пресслужбата на Кремъл.

“Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република Сърбия Александър Вучич. Беше договорено по-специално Русия да продължи доставките на природен газ за Сърбия без прекъсване”, се казва в съобщението.

“Сърбия ще има много добра цена за газа, а договорът ще бъде за три години. Тази сутрин имах телефонен разговор с Путин. Говорихме за различни теми, но за Сърбия е най-важно, че се договорихме за основните елементи за новия газов договор, който ще бъде подписан за три години и тези елементи са много благоприятни за Сърбия. Формулата, която се използваше досега, ще бъде запазена и в бъдеще, което означава, че цената ще бъде изгодна”, каза Вучич, цитиран от РТС.

Украйна и Косово също са били теми на разговора между двамата лидери, информират още от Кремъл.

От сръбска страна беше съобщено, че Вучич е договорил с Путин газови доставки за тригодишен срок, като подробностите ще бъдат предмет на обсъждане с “Газпром”.

“Сега не мога да говоря за цената, всички подробности ще бъдат договорени с Газпром”, каза Вучич пред репортери. 10-годишният договор за доставка на газ на Сърбия изтича на 31 май.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар