Сърбия няма да подпише независимостта на Косово

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сърбия трябва да участва в диалога с Прищина и ще бъде изложена на силен натиск, но няма да подпише независимостта на Косово.

Това заяви сръбският президент и председател на управляващата Сръбска прогресивна партия Александър Вучич, предава БГНЕС.
На сесия на Главния съвет на СПП той определи предходната година като една от най-трудните, но, в сравнение с други, като една от най-успешните.

Вучич заяви, че ще се опита тази година Сърбия да бъде сред първите държави в Европа по темпове на растеж.

Специално място в изказването му бе отделено на диалога Белград – Прищина, който продължава в средата на юни. Според Вучич, Сърбия ще бъде изложена на силен натиск, множество проблеми и трудности, но „същността на управлението на държава е да взимате самостоятелни решения”, подчерта той.

„През 2008 г., когато албанците тръгнаха да създават независима държава, нямаше реакция от страна на Сърбия, защото ръководството беше такова. Ние се борихме девет години, а те не изпълниха нищо по въпроса за Сдружението на сръбските общини. Никой на Запад не се вълнува от това. Ако напуснем разговорите, ние ще сме виновни. Затова трябва да участваме в диалога, трябва да бъдем част от света”, каза Вучич.

Вучич заяви, че в Сърбия решенията няма да се вземат от посланици, чужденци и магнати.

„Същността на управлението на държава е да вземате решения сами“, каза президентът и подчерта, че докато СПП управлява Сърбия, държавата ще взема сама решенията за своето бъдеще.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар