Сърбия последва китайския пример – вдигат за 4 месеца чисто нова болница за COVID – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сърбия последва китайския пример - вдигат за 4 месеца чисто нова болница за COVID

МБАЛ “Хаджи Димитър”

Новата COVID болница, чието изграждане започва днес в Белград, ще бъде завършена в рамките на 4 месеца – до 1 декември. Здравното заведение ще бъде оборудвано с най-модерна апаратура и ще спаси много човешки животи, заяви днес сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Танюг.

Сръбският президент Александър Вучич заедно с министъра на здравеопазването Златибор Лончар поставиха днес основния камък за новата болница. Само за изграждането на болницата ще бъдат вложени 27-28 милиона евро, каза сръбският президент.

Болницата ще има 200 легла за интензивни грижи и 804 за полуинтензивни и ще бъде оборудвана с респиратори, рентгени, скенери.

Строителството на болници специално за борбата с COVID не е новост. Началото даде Китай – първата държава, която стана жертва на вируса. В началото на годината в Ухан празна сграда беше преобразувана и оборудвана в болница с 1000 легла за рекордните 48 часа. През 2003 г. в Пекин пък за една седмица бе построена болница за борба с Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС).

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар