Сърбия с мащабна акция срещу “антиваксърите”, има арестувани

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сърбия провежда мащабна полицейска операция за задържане на “антиваксъри”, при която са арестувани няколко души, съобщава “ТВ 21”. Сред задържаните е и лидерът на движение “Живея за Сърбия” д-р Йована Стойкович, която е била отведена за разпит в полицията.

Тя е била задържана тази сутрин по подозрение, че “е предизвикала паника и хаос”.

Според информация на Blic арестуваните са петима души. 

Страната организира широка ваксинационна кампания и е на челните места в Европа по брой имунизирани от населението.

Сърбия е осигурила достатъчно количества от препарати на няколко производители дори за чужденците на нейна територия, които желаят да бъдат ваксинирани. 

Пред центровете за имунизиране в Белград се извиха опашки, на които своя ред да получат ваксина чакаха граждани на Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. На границата с Босна и Херцеговина дори се стигна до задръствания.

А Сърбия стана и първата европейска държава, започнала да ваксинира мигранти. Телевизия RTS съобщи, че в лагер за бежанци близо до Белград над 500 души са се регистрирали за ваксинация с препарата на “АстраЗенека”. Агенцията на ООН за бежанците приветства решението. Сръбските власти също така предлагат часове за ваксинация на хора от съседните страни като Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар