Съсед за шофьора, убил Филип на пешеходна пътека: Конфликтен и редовно пиян зад волана

Съсед за шофьора, убил Филип на пешеходна пътека: Конфликтен и редовно пиян зад волана

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пета поред протестна демонстрация се проведе тази вечер след смъртта на 14-годишното момче, което скоро щеше да навърши 15 г., но беше прегазено на пешеходна пътека в центъра на София от пиян шофьор. За обвиняемия Петър Тодоров негов съсед разказа, че е конфликтен и че редовно сядал зад волана пил. 

Още снимки от протеста вижте тук >>> В следобедните часове днес на кръстовището на централните столични улици “Гурко” и “Шишман” отново се събраха хора, за да изразят своята съпричастност към нелепата смърт на момчето. Движението на автомобили в района на кръстовището беше спряно, а присъстващите оставиха цветя и заплиха свещич на тротоара.


На мястото се събраха не само близки и приятели на загиналото момче, но и близки на други загинали при пътни инциденти.

Общото в техните истории е, че виновниците за смъртта на близките им така и не са получили справедливо наказание, което, според присъстващите, е доживотен затвор за умишлено престъпление след употреба на алкохол, предаде БНР. Исканията им са за промени в закона, за да бъдат увеличени наказанията и да бъдат взети адекватни мерки за предотвратяване на подобни инциденти.


Снимка: БТА

Пред bTV съсед на шофьора от злополучната вечер разказа, че не за първи път Петър Тодоров сядал зад волана пиян.

“Прекалява с пиенето, кара постоянно пиян, това не му е сефте. Аз съм го виждал много пъти пиян да се качва. Винаги пие, това е – винаги пие и кара. Въобще не пазеше никой. Караше абсолютно като ненормален, неведнъж съм му правил забележка и той продължаваше пиян”, разкава съседът.

Полицията обаче е хващала Тодоров с алкохол само веднъж – 1,4 промила, дни след като е взел шофьорската си книжка през 2005 г. Тогава се разминава с глоба.

Досега не е оповестено името на жената, качила се с малкото си дете в колата на пияния шофьор. Известно е, че двамата имали връзка.


Снимка: БТА

За нея съседът на Тодоров каза: “Имаше едно момиче, идваше при него с едно дете, но негово ли е, приятелка ли му е не знам”.

Други съседи пък казват, че Тодоров е конфликтен.

А днес кръстовището, на което загина Филип, беше блокирано до около 19.00 часа, след което протестът приключи с минута мълчание. Утре отново ще се проведе протест на мястото, а в неделя ще има национален протест с начален час 18.00 в т.нар. “триъгълник на властта”.


Снимка: БТА


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар