Съсед спаси от пожар малки деца, оставени без надзор в апартамент в София

Съсед спаси от пожар малки деца, оставени без надзор в апартамент в София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две деца – на 2 и на 6 г., оставени без надзор в апартамент в столичния квартал “Люлин”, се отърваха на косъм след като в дома им избухна пожар. Съсед чул децата да крещят “помощ” от първия етаж на блока. 

Инцидентът станал в блок 302 днес преди обед. Двете деца били оставени без надзор от дядо им, когато възникнал пожар. Скоро след това съсед, който излизал от асансьора, чул викове “Помощ, помощ!” и го посрещнало изплашено дете.

“Първоначално не знаех каква е причината да ме вика малкият. Влязох в апартамента, впоследствие видях дим, който излизаше от едната стая. Тръгнах да го извеждам, но той каза, че брат му е там”, разказва мъжът пред bTV. По-малкото дете не реагирало. 

“В стаята, имаше много дим и пламъци. На пипане хванах ръчичка и успях да издърпам детето”, добавя мъжът, пожелал анонимност, пред NOVA. От коридора той се обадил на 112. На място отишли пожарна, линейка и дядото на децата. 

Версиите защо те са били сами се разминават. Едната е, че дядото отишъл за закуски, другата – че бил на работа, а според съсед мъжът често лъхал на алкохол и децата редовно оставали сами. Самият дядо признава, че децата са неглежирани, но това било, защото родителите са наркозависими.

“Имаме проблеми с майката”, обясни пред телевизионните камери бащата Мартин, който отрича да е наркозависим, такава по думите му била само майката. “Може би психологични отклонения от страна на майката ни доведоха дотук. Аз се опитах да ѝ помогна, но нещо се отключи във времето”, добавя той. 

Приятели на семейството ще помогнат за разчистването на дома. 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар