Съсипват милиони хора, мисирките мълчат, а герберската администрация нехае

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Всеки ден обявяват цифрата на новозаразените с коронавирус, при положение, че тази цифра не означава абсолютно нищо. Заразен не значи болен, повечето заразени изкарват вируса без никакви симптоми. От друга страна болни не значи хоспитализирани. Повечето болни изкарват вируса с грипоподобни симптоми у дома. Хоспитализирани на свой ред не значи починали. Към момента от тази “чудовищна пандемия” в България са починали 241 души.

За сравнение – по официална статистика от пневмония всяка година в България умират между 1300 и 1700 души. По пътищата ни годишно загиват три пъти повече. Да, Ковид 19 съществува и той не е нищо особено, нищо, заради което да си заслужава да оставиш милиони души без работа и доходи.

През изминалите месеци интервюирах хора от всякакви браншове – ударът е жесток. В страна с милиони работещи бедни, в която средната заплата е 800 лева – това е тъжната истина и хората едва устискат да стигнат до заплата, представяте ли си какво е милиони да не получават с месеци – 3-4 месеца никакви пари?! Имате ли идея колко хора, към които медийното внимание на мисирките не е насочено, в момента са затънали в борчове, в кредити и заеми?!

В момента хотелите по Черноморието ни са празни и не само защото хората предпочитат Гърция. Просто хората си стискат парите и не харчат, защото не знаят каква тесла ги чака наесен. Туризмът ни в цялата страна преживя погром. Таксиметровите шофьори повече от половината са на трудовите борси от месеци, тези, които останаха, се оплакват, че оборотът им е паднал наполовина. От свободните артисти едва 300 души получиха помощ от държавата. Хиляди свободни артисти, певци, художници и т.н от месеци нямат доходи. Танцовите школи, където бях изненадана да науча, че са заети хора от 30000 организации, не работиха три месеца. Земеделците се оплакват от липса на работна ръка. Хиляди сервитьори, продавачи и всякакъв обслужващ персонал в страната с месеци бяха в неплатен отпуск. Превозвачите изядоха дървото също.

Милиони хора, които трябваше да платят огромна цена за починалите 241 души, които нямаше да са починали от ковид, ако нямаха тежки заболявания. Справедливо ли е, питам?! Честно ли е?! Разумно ли е?! От самото начало твърдя, че не е. И ще продължа да го правя, защото не мога да гледам как съсипват милиони хора, докато мисирките мълчат и изопачават картината в страната, а герберската администрация си взима заплатите и нехае.

Юлия Ал-Хаким, журналист

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар