Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно и се подобрява, заявиха днес лекарите, които го лекуват, след като той беше прострелян с четири куршума при опит за убийство миналата седмица, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че атаката миналата сряда представлява първият значим опит за убийство на европейски политически лидер от повече от 20 години и е подчертала дълбокото политическо разделение в словашкото общество.

След днешното заседание на медицинския съвет състоянието на пациента е стабилно”, се казва в изявление на страницата във “Фейсбук” на болницата в централния словашки град Банска Бистрица. “Клиничното му състояние се подобрява, той комуникира и показателите за възпаление постепенно намаляват. Премиерът остава под наша грижа”, се добавя в изявлението.

“Вицепремиерът Роберт Калиняк вчера каза, че животът на Фицо вече не е в непосредствена опасност, въпреки че състоянието му все още е прекалено сериозно и не позволява той да бъде преместен в болница в столицата Братислава.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар