Също като у нас: По 300 евро дават на всяко дете в Германия след коронавируса

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският финансов министър Олаф Шолц планира пакет с икономически мерки, чиято цел е да засили покупателната способност на гражданите и да съживи икономиката по време на кризата с коронавируса.

Голяма част от средствата в пакета е предвидена да отиде за семействата с деца. Шолц планира бонуси за семействата, като за всяко дете ще бъдат изплащани еднократно по 300 евро.

Министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестафрия обмисля да изплаща още по-големи бонуси – по 600 евро на дете.

Но това ще бъде решено едва след като пакетът с икономически мерки на правителството в Берлин придобие конкретни размери. Тази мярка би струвала между 5 и 6 милиарда евро. Същевременно се обмислят и ваучери за пазаруване, от които биха могли да се възползват и хората без деца.

Пакетът с икономически мерки предвижда и финансова подкрепа за хората от културния сектор и гастрономията, която ще компенсира поне отчасти загубите им от последните месеци, възникнали заради мерките, наложени с цел ограничаване на разпространението на заразата с коронавирус.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар