Съюзът на издателите: Депутатът Данчо Ментата изменти в парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съюзът на издателите в България опроверга твърденията на депутата от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна, че организацията ползва държавен имот. Въз основа на това невярно обстоятелство депутатът направи внушение, че наемът за организацията е на преференциални цени.

 

Цонев намеси Съюза на издателите и името на съиздателя на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев, докато вървеше парламентарното изслушване на служебния министър на културата Велислав Минеков, поискал редакцията на вестник „Труд“ да се изнесе от помещенията, собственост на музей, които ползва, без да плаща наем. От парламентарната трибуна Цонев попита риторично: „Знае ли, г-н Кирил Петков, че Съюзът на издателите на Иво Прокопиев ползва сграда на Министерството на икономиката най-вероятно на преференциални цени.“

 

„Съюзът на издателите в България, който не е на г-н Прокопиев, а е обединение на медии, които се подчиняват изцяло на критериите за почтена и професионална журналистика, никога не е ползвал държавни имоти на преференциални цени, както и няма никакви неизплатени задължения. Откакто този Управителен съвет ръководи Съюза – повече от 10 години, той използва за своята работа единствено и само частни офиси, както е и в момента“, се казва в позицията на сдружението на издателите, разпространена чрез БТА.

 

 

„Очакваме от г-н Цонев извинение с надеждата то да бъде поднесено от парламентарната трибуна, както е редно да направи всеки почтен човек, ако сбърка, а не използва парламента за разчистване на лични сметки“, пишат членовете на съюза.

 

„Дневник“ потърси Йордан Цонев, за да уточни коя сграда е имал предвид, но той не отговори на обажданията.

 

Членове на Съюза на издателите в България според сайта на организацията са девет организации. Освен „Икономедиа“, която издава „Дневник“ и „Капитал“, в сдружението участват „Сега“ ЕАД – издател на вестник „Сега“, фондация „Клуб Зебра“ – издател на списание „Клуб Z“ и clubz.bg, „Медиапул“ ООД – издател на Mediapool.bg, „БРЯГ МЕДИА ГРУП“ ЕООД – издател на в. „Бряг“ – Русе – областен всекидневник, в. „Посоки“ – Плевен – областен всекидневник, в. „Силистренски бряг“ – областен всекидневник, и в. „Новините глас“ – Ловеч – областен вестник, „Кю Медия“ ЕООД – издател на списанията АMICA, L’EUROPEO, ABITARE, BRAVACASA, MAX и QM, „Топ Новини“ ЕООД – издател на вестник „Топ новини“ и информационен сайт www.topnovini.bg, „Под тепето“ ООД – издател на ПОД ТЕПЕТО и КАПАНА.БГ, „С-ФАКТОРБГ“ ЕООД – издател на Faktor.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар