Война

С един удар: Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили (ВСУ) в Херсонско направление

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили (ВСУ) в Херсонско направление, а също така за първи път удариха произведена в Германия контрабатарейна радиолокационна станция “Кобра”. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„В посока Херсон, в резултат на сложна огнева атака, загубите на украинските въоръжени сили възлизат на повече от 60 военнослужещи, 3 превозни средства. Поразени са гаубици Д-30, както и контрабатарейна РЛС „Кобра“, съобщиха от ведомството.

„В донецкото направление частите на Южната група войски във взаимодействие с авиацията и артилерията поразиха живата сила и техниката на противника в районите на населените места Раздоловка, Андреевка, Клещеевка, Николаевка и Курдюмовка на Донецката народна република. Общите загуби на противника в това направление възлизат на до 220 военнослужещи, танк, 7 автомобила“, се казва още в съобщението.

Руското министерство на отбраната уточни, че по време на контрабатарейния бой са били поразени самоходни артилерийски установки “Цезар” френско производст


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар